- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић имао 24 поена и 19 скокова, али га је „уништио“ Финац! /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић у дуелу са Кливленд Кавалирсима
Никола Јокић у дуелу са Кливленд Кавалирсима - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јокић имао је запажену партију у мечу Денвера и Кливленда, али је она остала у сенци пораза и атрактивног закуцавања Финца Лаурија Марканена преко њега. Исте вечери солидну партију забележио је Богдан Богдановић у дуелу Атланте и Детроита.
Денвер је неочекивано изгубио на домаћем терену од Кливленда резултатом 99:87 и тиме претрпео први неуспех у новој сезони.
Јокић је меч завршио са 24 поена (9/15) и чак 14 скокова, уз по три асистенције и украдене лопте, али и шест изгубљених.
Одлична партија српског центра није се могла наслутити на самом почетку утакмице, пошто је у практично првом нападу Никола осетио бес Лаурија Марканена.
Финац се затрчао са свог дела терена, кренуо ка кошу и на путу до закуцавања „уништио“ несрећног Јокића који се ништа није питао.
Кливленд је добру игру Марканена и осталих искористио како би контролисао ритам у практично целом мечу.
Нагетси су се крајем треће четвртине вратили у живот и изједначили на 70:70, да би затим уследила серија Кавалирса од 15:2 која је решила питање победника.
Код гостију најбољи је био Кевин Лав са 22 поена и шест скокова. Џерет Ален је правио много проблема Јокићу и на крају имао 21 поен (10/11) и 16 скокова. Секстон је додао 14, а Марканен 12 поена.
Поред момка из Сомбора у екипи из Колорада истакли су се Вил Бартон и Ерон Гордон са 12, односно Мајкл Портер јуниор са 11 поена.
У ноћи између понедељка и уторка играо је и Богдан Богдановић, који је са својим Атланта Хоксима рутински победио Детроит Пистонсе са 122:104.
Богдановић је за 25 минута на паркету постигао 14 поена (5/9) и томе додао три скока и једну асистенцију.
Ни у трећем мечу ове сезоне српски бек није успео да заблиста, али је његов тим упркос томе остварио други тријумф без икаквих проблема, пошто је резултат против Пистонса контролисао од првог до последњег минута.
Најзаслужнији за то био је Треј Јанг са 32 поена и девет асистенција. Џон Колинс је додао 22 поена и седам скокова, док је Кем Редиш имао 17 поена.
На другој страни по 21 поен убацили су Садик Беј и Кели Олиник, док је Џош Џексон имао 18.
„Луди Србин“ о Јокићу: Спектакуларан, интересантан, другачији /видео/
Почиње процес американизације Европе – где је ту Београд?
Оштра критика Меџика: Никада ово нисам видео за 42 године /видео/
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала