- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је у „проблему“ ако Јокић активира ново „оружје“ /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, у нападачки арсенал додао је нови шут који би могао да буде убитачан уколико крене да га чешће примењује на утакмицама.
Јокић је познат по својим „ватерполо“ додавањима, једном руком у стању је дода лопту, да је води, а у прошлости је знао и да поентира.
Међутим, видео који се појавио на друштвеним мрежама показује да би Јокић могао чешће да користи „ватерполо“ шут када прими лопту.
Српски кошаркаш је на загревању вежбао да шутне једном руком чим прими лопту, а то до сада нисмо имали прилику да видимо у његовом репортоару.
Знао је да после офанзивног скока једном руком врати кош, као и да пошаље додавање преко целог терена, али да прими лопту на ниском посту и да из прве шутне ка кошу? За сада смо то видели само на загревању пре утакмице са Финикс Сансима.
О Јокићевим „ватерполо“ способностима писао је пре неколико месеци и Њујорк Тајмс који је у тексту – „Никола Јокић игра кошарку као да је ватерполо“ – опширно објаснио Јокићеву способност да једном руком реши ситуацију у којој се налази.
„Јокић, звезда Нагетса, ради све у НБА плеј-офу. Шутира, скаче, блокира и дели једноручне асистенције преко целог терена као да је у базену. Он је познат по прецизним додавањима, чак и ако лопта иде дуж целог терена. То је обележје ватерпола, спорта који је веома популаран у његовој родној Србији“.
„Додавања једном руком, блокада једном руком. Једноручни флоутери. Вођење лопте једном руком, Јокић такође има навику да једном руком држи лопту изнад главе (понекад и маше њоме), док се другом брани од свог дефанзивца. Могао би и да гази воду док то ради“, наводи се у тексту.
Центар из Сомбора такође је причао о ватерполу као спорту који је волео да практикује као дете.
„Никада нисам играо озбиљно ватерполо. Али са браћом и најбољим другарима сам волео да проводим време у води и да се добацујемо ватерполо лоптом“, казао је Јокић пре неколико месеци.
Јокић је у НБА, између осталог, познат по свом заштитном знаком званом – „сомборски рингишпил“ – а ако уведе шут једном руком као стандардни у нападачком арсеналу, можда бисмо могли да добијемо нови „трејдмарк“ српског кошаркаша.
МВП партија Јокића на премијери и освета Финиксу /видео/
Јокић брани трон, Богдановић жели искорак, а „професор“ је коначно добио праву улогу
Амерички медији поново омаловажавају – кога, ако не Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала