- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Рекао сам му да то не ради!“: Комшић против сусрета Вучића и Изетбеговића

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Комшић
Жељко Комшић  - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Актуелни председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић противи се сусрету лидера СДА Бакира Изетбеговића са српским председником Александром Вучићем на којем би разговарали о превазилажењу актуелне ситуације у БиХ.
Након што је Изетбеговић синоћ изјавио да ће ићи у Београд на састанак с Вучићем и да му због тога, како је рекао, "неће пасти круна с главе", реаговао је Комшић који се томе противи.
“Рекао сам му да то не ради!”, навео је Комшић, пренела је федерална агенција Фена.
На изјаву Изетбеговића реаговао је и посланик у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић који сматра да Изетбеговић одласком у Београд чини веику грешку.
Изетбеговић је за Федералну ТВ рекао да ће отићи у Београд на састанак са српским председником, али је додао да то још није прецизно договорено и да постоје отпори таквој његовој одлуци.
"Ја ћу отићи на сваки састанак који може да спречи један лош сценарио и могу утицати да се ствари смире и иду у правом смеру“, навео је Изетбеговић.
“Није мени толико важно. Круна ми с главе неће пасти ако одем у Београд. Каним разговарати и постићи ово што сам казао, да не дође до конфликта, да једни друге боље разумемо, да ускладимо интерес", рекао је, између осталог, Изетбеговић.
Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Бакир Изетбеговић: У наредном периоду састанак са Вучићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала