- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Селфији однели 379 живота за 12 година

CC0 / / Опасан селфи
Опасан селфи - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Због фотографисања на ризичним местима и такозваних селфија, у свету је регистрован 31 несрећни случај са смртним исходом у првих седам месеци ове године, односно једна особа недељно је изгубила живот, наводи се у студији Фондације иО која је специјализована за тропску и путничку медицину.
Због истог разлога, у периоду од јануара 2008. године до јула прошле године, најмање 379 људи умрло је у свету, у просеку по једна особа на сваких 13 дана, наводи се у студији коју преноси шпански лист „Паис“.
Како је оцењено, тренд је узлазни и, након кратке паузе због пандемије, снажно се поново појавио у првих седам месеци ове године.
Од преминулих, 141 су били туристи и 238 локално становништво, што показује да је склоност ка ризиковању много већа код туриста.
На листи коју чини више од 50 држава, највише умрлих је регистровано у Индији (100), Сједињеним Америчким Државама (39) и Русији (33), док Шпанија са 15 преминулих дели шесто место са Аустралијом.
Аутори студије су идентификовали и десет места на свету са највише страдалих.
То су, без редоследа по броју случајева, водопади Нијагаре (на граници између САД и Канаде), Велики Кањон (САД), Чарко дел Буро (Колумбија), плажа Пења (Бразил), водопад Мланго (Кенија), Уралске планине (Русија), Таџ Махал и долина Дудпатри (Индија), острво Нуса Лембонган (Индонезија) и архипелаг Лангкави (Малезија).
Мачка - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2020
Селфи мачка: Власник заборавио да закључа телефон, кад се вратио имао је шта да види /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала