- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Симпсонови“ пре 31 годину предвидели план Албаније, Рама најавио реализацију за следећу годину

© AP Photo / Hektor PustinaПремијер Албаније Еди Рама
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
У једној од епизода америчке анимиране серије „Симпсонови“, која је емитована још давне 1990. године, приказан је сателит назван „Албанија“, а 31 годину касније актуелни албански премијер Еди Рама најавио да би та земља следеће године могла да лансира два сателита у свемир који би требало да носе имена „Албанија 1“ и „Албанија 2“.
У епизоди поменуте серије, под називом "Д Крепс оф Врет" (The Crepes of Wrath), која је емитована 15. априла 1990. године, као 11. епизода првог серијала, Адиљ Хоџа је студент из Албаније на размени, који долази у породицу Хомера и Марџ Симпсона, док је њихов син Барт послат на размену у Француску.
Испоставља се да је студент из Албаније тајни агент албанског комунистичког режима, а у једној сцени он комуницира са Албанијом, преко сателита са двоглавим орлом.
Серија „Симпсонови“ је најдужи амерички ситком, који се емитује већ 33 сезоне, а између осталог, серија је позната и по томе што је предвидела многе догађаје који су се у свету касније заиста и догодили, између осталог и да ће Доналд Трамп постати председник Америке, пише Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала