Специјално државно тужилаштво Црне Горе: Кнежевић тешко злоупотребио информације

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenМилан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе
Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Специјално државно тужилаштво саопштило је данас да главни специјални тужилац Миливоје Катнић више неће присуствовати и учествовати у раду скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, којима председава председник овог одбора, посланик и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.
Као разлог за то се наводи да је Кнежевић на данас одржаној конференцији за новинаре изнео детаље са јучерашње седнице тог скупштинског тела чиме је, како се тврди, угрозио поступке који се воде пред Специјалним државним тужилаштвом.
Наводи се да је Кнежевић, упркос обавештењу да су подаци који ће се на седници разматрати тајни и да није дозвољено уношење електронских уређаја и снимање тока седнице, као и да је забрањено изношење у јавности података који су разматрани на седници, саопштио одређене тајне податке који су презентовани на седници, као и ток седнице, што је супротно ставу који је изнео пре почетка седнице, и представља по оцени Специјалног државног тужилаштва тешку злоупотребу коју је председник Одбора починио и она ће бити детаљно анализирана, саопштено је из СДТ-а.
Кнежевић је раније данас новинарима рекао да, у више наврата се ограђујући, да износи само оно што је дозвољено у складу са законом, да везано за аферу "прислушкивање" главног државног тужиоца Катнића треба одмах суспендовати и процесуирати, јер покушава да сакрије или да релативизује тај случај како би заштито председника Мила Ђукановића или бившег премијера Душка Марковића.
Кнежевић је рекао и да се на конференцију за медије одлучио након што су неки медији изнели детаље са јучерашње седнице Одбора која је била затворена за јавност.
Такође, рекао је да је Катнић на јучерашњој седници изнео неке нове детаље у вези са случајем "државни удар", на изборни дан 2016. у Црној Гори, који су снимљени и биће предати новом поступајућем судији у том предмету, а у оквиру обновљеног поступка, по налогу Апелационог суда, пренела је РТЦГ.
Потпредседни Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Седам сати разговора о безбиједности у Црној Гори: Ако је логика да је Перуничић крив за све…
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала