- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бојко Борисов: Бугарској само Бог може помоћи

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБојко Борисов
Бојко Борисов - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Бивши бугарски премијер Бојко Борисов поново је оштро критиковао рад актуелне техничке владе која функционише од маја. По његовим речима, министра здравља треба звати „министром болести или министром смрти“.
Говорећи пред новинарима, након посете Бесарабском манастиру, недалеко од Русе, Борисов је приметио да садашња влада протеклих шест месеци ништа није урадила на изградњи путне инфраструктуре којом би се повезали економски центри. Он је изразио увереност да се „чудо“ неће десити.
„Нас Бугаре, сада само Господ може спасити, зато идем по манастирима. У ситуацији у којој се земља налази, само Бог може помоћи“, рекао је Борисов новинарима.
Бивши бугарски премијер је јуче изразио забринутост бројем оболелих и умрлих (243 особе) у земљи од вируса корона. Увођење зелених сертификата, по његовом мишљењу, само има за циљ да се потроши додатни новац.
„Већ неколико месеци објашњавамо да се треба вакцинисати, показивали смо то на личном примеру – вакцинисали смо се. Хајде да се ујединимо око питања вакцинације и вакцинишемо што више људи“, рекао је јуче Борисов.
Он је оптужио власти и да користе вакцине чији рок употребе је истекао. Иако је Европска здравствена агенција продужила рок употребе Фајзера за три месеца, он је изразио сумњу у ефикасност такве вакцине.
Гласање на општим изборима у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
РЕГИОН
Бугарска пред новим изборима: Анкете откривају кога ће гласачи подржати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала