- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Некима је било потребно да покажу да скупштина није јединствена

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Република Српска је данас требало да покаже свој дигнитет на прави начин, али је некима било потребно да се покаже да Народна скупштина није јединствена, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик након што су посланици СДС-а и ПДП-а напустили посебну седницу.
Додик је навео да је њима речено да нађу начина да не буду део већине око питања повреде виталног интереса Републике Српске.
„Онда ће бити да Народна скупштина није подржала српског члана Председништва БиХ, да смо постали слаби и немоћни. Они су ово намерно урадили и несумњиво нису могли да претрпе оно што сами говоре о себи“, рекао је Додик.
Додик је истакао да колико били различити и посвађани, када дођу овакве тачке дневног реда, сви посланици морају остати доследни, јер је то минимум националног интереса, пренео је портал РТРС.
Подсетимо, У Бањалуци је у току посебна седница Народне скупштине Републике Српске, а дневним редом је предвиђено изјашњавање о одлукама и закључцима Председништва БиХ усвојеним 18. октобра, које је Додик прогласио штетним за витални интерес Републике Српске.
Посланици СДС-а и ПДП-а су у једном делу заседања напустили скупштинску салу, након што су од почетка, између осталог, имали примедбе што се тиче термина одржавања седнице, правдајући то немогућношћу да спреме расправу.
На тој седници Председништва, у складу с ранијим закључцима Народне скупштине Републике Српске, Додик је гласао против свих тачака дневног реда о којима се трочлано Председништво изјашњавало.
На посебној седници посланици би требало да се изјасне и о закључцима о отварању канцеларије Амбасаде Руске Федерације у БиХ у Бањалуци, као и Амбасаде Азербејџана у Сарајеву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала