Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Грађевински факултет одбија да учествује у развоју метроа по постојећем плану

CC BY-SA 3.0 IGO / cropped photo/Novakno1 / Грађевински факултет Универзитета у Београду
Грађевински факултет Универзитета у Београду
 - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Научно-наставно веће Грађевинског факултета Универзитета у Београду донело је одлуку да та институција не учествује у даљој реализацији и развоју пројекта Београдског метроа заснованог на нацрту плана који је у септембру урадио Урбанистички завод града, саопштио је данас тај факултет, који је раније поднео примедбе на тај план.
Одлучено је да факултет остаје посвећен пројекту метроа који ће уважити њихове ставове о положају линија и фазности њихове изградње. Од свих 139 наставника и сарадника факултета који су изишли на гласање, 90 одсто је гласало „за“, док је против предложене одлуке било само пет чланова већа.

„Грађевински факултет је уверен у снагу својих аргумената и верује да још увек има времена за измене и побољшање овог пројекта. Поносни смо што је наш колектив показао висок ниво стручне и друштвене одговорности и тиме одговорио на покушаје да се релативизују ставови Грађевинског факултета о тренутном плану развоја Београдског метроа“, истиче се у саопштењу, преносе београдски медији.

Факултет сматра да 175 генерација грађевинских и геодетских инжењера обавезује да се непоколебљиво заступају и промовишу ставови базирани на струци и науци.
Почело гласање: Како ће изгледати београдски метро /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала