- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај саге око вакцинације – Ђоковићу отворен пут ка одбрани титуле у Аустралији

© AP Photo / SARAH STIERНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Недељама уназад горућа тема у тениском свету је да ли се Новак Ђоковић вакцинисао и да ли ће моћи да заигра у Аустралији на свом омиљеном Гренд слему јер је тамо вакцинација неоходна за улазак у земљу. Последња изјава премијера Аустралије Скота Морисона гласи да ће и невакцинисани моћи на турнир, само ће претходно морати у двонедељни карантин.
И прошле године карантин је због вируса корона био неминован, а тако ће по свој прилици бити и сада.
Консантно су из „земље кенгура“ стизале информације да ће Ђоковић и сви остали тенисери који се нису јавно изјаснили о вакцинацији, само са две примљене дозе моћи да кроче у Аустралију и да заузму своје место у борби за трофеј на првом Гренд слему у сезони.
Али, изјава премијера Скота Морисона је по свему судећи окончала сагу око читаве те приче о вакцинисанима и невакцинисанима.
„Идентична правила важе за све, без обзира да ли је реч о победнику Гренд слема, премијеру, пословном путнику, студенту или било коме другом. Да нисам дупло вакцинисан када сам стигао кући из Глазгова, провео бих две недеље у карантину у Сиднеју. Државе ће поставити правила о карантину, онаква каква јесу“, поручио је Морисон за „Севен њуз“.
Јасно је да је Морисону и организаторима Аустралијан опена у интересу да им се на Гренд слем турниру појаве сви најбољи играчи, предвођени првим рекетом планете Новаком.
Уколико Ђоковић одлучи да заигра на Аустралијан опену имаће прилику да освоји рекордни 21. Гренд слем трофеј, а чак рекордни десети на поменутом турниру.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СПОРТ
Неодговорно етикетирање Ђоковића
Род Лејвер и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СПОРТ
Нови напад на Новака: „Извињавам се у име своје земље“
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СПОРТ
У Аустралији се агонија не стишава – отказан турнир у Мелбурну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала