Шеф кинеске дипломатије стиже у посету Србији

© Tanjug / ZORAN ZESTICЗаставе Кине и Србије
Заставе Кине и Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји ћеод данас до петка посетити више европских земаља укључујући Србију.
Како је прецизирао портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин, Ванг ће од 27. до 29. октобра посетити Грчку, Србију, Албанију и Италију.
Он је рекао да су Грчка, Србија, Албанија и Италија важни партнери Кине у Европи и да Кина има дубоко традиционално пријатељство са четири земље, блиску сарадњу у различитим областима и плодну сарадњу у заједничкој изградњи „Појаса и пута".
Посета државног саветника и министра спољних послова Ванг Јиа у потпуности показује позитивну вољу Кине да консолидује билатерално пријатељство са четири земље, те да продуби сарадњу између Кине и земаља централне и источне Европе, као и да промовише здрав и стабилан развој односа између Кине и ЕУ, пренео је Међународни кинески радио.
"Кина је вољна да сарађује са четири земље на промовисању континуираног унапређења билатералних односа, пружању већег подстицаја сарадњи Кине и земаља централне и источне Европе и развоју односа Кине и ЕУ и убризгавању позитивне енергије у одбрану мултилатерализма и међународне правичности и правде", нагласио је кинески портпарол, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала