- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија силовита на старту Светског првенства у Београду /видео/

© Фото : БССАлмир Мемић
Алмир Мемић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Доминантна Србија првог дана такмичења на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце 2021. које се одржава у београдској Арени. Три од три имали су боксери који се такмиче под заставом наше земље.
Прву победу Србији на Светском првенству донео је Рус Павел Фјодоров који је резултатом 5:0 савладао репрезентативца Немачке Давида Геворкијана.
Другу победу обезбедио је млади српски ас Алмир Мемић у средњој категорији (75) килограма против Енглеза Луиса Ричардсона резултатом 4:1.
„Меч је био веома тежак. Боксовао сам против Енглеза који је учествовао на Олимпијским играма у Токију и јако сам задовољан и срећан што сам победио. Захваљујем се публици која је дошла да ме подржи и својим тренерима који су ми цео меч пружали подршку и говорили шта треба да радим. Следећи меч боксујем против веома доброг Енглеза, већ смо једном имали међусобни дуел који сам изгубио, али сам сада далеко спремнији. Боксујем пред домаћом публиком и надам се победи“, рекао је Алмир.
Мемић, који је познат по надимку „Мали Тајсон“ следи сусрет са Кевином Шуманом 30. октобра. Четири победе доносе му сигурну, бронзану медаљу.
Златни дечко српског бокса долази из Пријепоља, а Србији је донео злато са међународног турнира у Софији у марту 2021. године у категорији до 75 килограма.
Бронзу за Србију освојио је на Европскм првенству за омладинце новембра 2020. године. Златом се окитио и на омладинској „Златној рукавици“ 2021. која је одржана у Раковици.
Трећи представник Србије другог дана тамичења на Светском првенству у Београду био је Садам Могомедов у тешкој категорији (92) килограма, који је славио против Енура Бујукдага, представника Турске, резултатом 4:0.
Наредни меч Садам боксује против Бразилца Тешеире, док би га меч за сигурну медаљу чекао 2. новембра.
„Прва рунда била је изузетно тешка и збуњујућа, покушавао сам да пронађем прави ритам и себе, што сам успео у наредне две рунде. Након две године сам се вратио у ринг, ова победа је велика и много ми значи. Подршка другова из репрезентације, комплетног нашег тима, навијача, била је изузетна и то је преломило да како је меч одмицао будем све јачи и бољи и тиме дођем до победе за Србију“, закључио је Могомедов.
У Среду, 27. октобра, боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48) килограма који је на распореду као први меч од 18 часова против Турчина Мухамеда Унлуа, док ће Семиз Аличић у лакој категорији (60кг), изаћи у ринг као 10. меч од 18 часова против Ирца Џона Халеа.
Џејлан Тоскић у полусредној категорији (71кг) против Танзијца Касим Мундбуквице као седми меч од 13 часова, док ће Слободан Јовановић у крузеру (86кг) снаге одмерити са Кубанцем Ненрихом Руизом Кордобом као 11. меч од 13 часова.
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
СПОРТ
Притисак из ЕУ: Брисел жели косовске боксере у Београду
Ненад Боровчанин  - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
СПОРТ
Реакција на косовске „притужбе“: Нема места манипулацијама
Церемонија отварања Светског првенства у боксу - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
СПОРТ
Спектакуларно отварање Светског првенства у боксу – нека борбе почну! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала