Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Уништава све америчко и европско у региону“: Приштина превазишла себе у оптужбама против Русије

© AFP 2023 / JURE MAKOVECВјоса Османи
Вјоса Османи - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Косовска председница Вјоса Османи поручила је да „ситуацију коју је Србија створила на северу Косова приликом недавне акције косовске полиције треба посматрати као покушај Русије да уништи све америчко и европско што је постигнуто у региону“, преноси Репортери.
Османи је истакла да се то мора сагледати у широј слици, него што је само питање дијалога између Косова и Србије.
„Ево руског покушаја да уништи све америчко и европско што је постигнуто на нашим просторима. Ово је велики сукоб и Косово је место где се највише сукобљава на целом европском континенту, сукобљавају се руски интереси са интересима организација као што су НАТО, ЕУ и САД. Русија је заинтересована да се бори не само против нас, већ и против свих америчких и европских интереса у нашем региону, кроз нападе на Косово, Босну и Херцеговину и Црну Гору“, рекла је Османи.
Она се поново осврнула на изјаву европског министра спољних послова Бореља који је акцију косовске полиције на северу назвао „једностраном, некоординисаном и неприхватљивом акцијом“, сматрајући да је она била пристрасна и да није заснована на истинитим информацијама, преноси Косово онлајн.
„Такав високи званичник ЕУ треба да буде обавештен и да не дозволи да неко од других званичника жели да га дезинформише о истини. Тог дана било је врло лако проверити истину са терена. Када се од вас тражи да будете посредник у односима као што је дијалог између Косова и Србије, најмање што се може захтевати је независност или недостатак пристрасности у односу на једну или другу страну. Ипак, овде смо видели пристрасност за коју се надам да се неће поновити, јер је у супротности са било којим захтевом који је ЕУ постављала две деценије, односно стално су тражили од нас да се боримо против криминала и корупције, посебно на северу“, закључила је косовска председница.
Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Селаковић: Више од 10 држава спремно да повуче признање такозваног Косова
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Можемо да вучемо само изнуђене потезе: Вучић о претњама Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала