- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок – Звезда пала у Сурдулици!

© Фото : ФК Црвена звезда Фудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде доживели су шокантан пораз у Сурдулици, пошто их је савладао до овог кола претпоследњи на табели Радник резултатом 2:1.
Звезда је у заосталом мечу петог кола доживела први пораз у новој сезони, па сада има 32 бода из 13 одиграних утакмица, те се налази пет бодова иза водећег Партизана.
Радник се првом победом у лиги још од 20. августа попео неколико позиција на табели и сада заузима 13. место.
Сурдуличани су одиграли сјајно у првом полувремену и повели већ у 13. минуту голом Спасића, који је искористио центаршут Богдановског.
Звезда је после примљеног гола нападала малтене константно, али је најбољу прилику до истека првих 45 минута вероватно имао домаћин.
Ипак, остало је 1:0 на великом одмору, када су сви очекивали прелаз „из кеца у двојку“.
Тренер гостију Дејан Станковић, видно незадовољан виђеним у првом делу меча, направио је чак три измене и уместо Дионија, Дегенека и Фалка убацио Гајића, Павкова и Крстичића,
У 52. минуту судија Симовић није уважио молбе Звездиних фудбалера да досуди једанаестерац због наводног играња руком, а само два минута касније уследио је нови шок.
После нове контре Радника успео је Борјан да одбрани први ударац ка свом голу, али не и одбитак који је покупио Лукић за 2:0.
За разлику од претходног пута када су примили гол, црвено-бели су моментално узвратили.
Већ у 57. минуту је Ел Фарду Бен смањио предност ривала после асистенције Павкова, а недуго затим умало је било 2:2, али је Ранђеловић одбранио покушај Канге.
Звезда је наставила да напада свим силама не би ли дошла барем до бода, а Радник је и даље претио из нимало безопасних контранапада.
На крају, међутим, актуелни шампион Србије није имао свој дан, па је доживео шокантан пораз који би могао да значајно утиче на борбу за титулу у Суперлиги Србије.
Потребно је истаћи и да је Иванић у 85. минуту погодио пречку, док је млади голман Стефан Ранђеловић одиграо можда и утакмицу каријере, пошто је примио само један гол од укупно 13 шутева у оквир са којима се суочио.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Југославија није веровала у њих, а они су освојили свет – на „крају света“ преко Западне Немачке
Бед Блу Бојси певали „Србе ћемо клати“ и „живела НДХ“ у српском селу у Хрватској
Србија преко Хрватске до елитне фазе квалификација за ЕП!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала