- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Без премца у свету: Дан авијације руских копнених снага /видео/

© Sputnik / Сергеј Пивоваров / Уђи у базу фотографијаРуски падобранци искачу из Ми-8
Руски падобранци искачу из Ми-8 - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Ветерани и припадници војне авијације копнених снага Руске Федерације данас обележавају професионални празник, саопштило је Министарство одбране Русије.
Војни ресор објавио је снимак посвећен овом празнику.
Даном стварања ове авијације сматра се 28. октобар 1948. године, када је у Серпухову у Подмосковљу формирана прва ваздухопловна ескадрила опремљена хеликоптерима.
Хеликоптерска авијација се у почетку сматрала помоћном, објашњава Министарство. Како се наводи, њени задаци били су превоз терета, подешавање ватре и извиђање.

Данас авијација копнених снага Русије, чије се наоружање сматра једним од најбољих на свету, броји неколико хиљада хеликоптера направљених за широк спектар примена, истиче Министарство одбране и додаје да неки од њихових типова немају аналоге у свету.

Задаци ваздухопловне подршке комбинованих формација додељени су хеликоптерима Ми-8, Ми-24, Ми-26, Ми-28, као и Ка-52, који постоје и у бродској верзији.
Непрекидно се производе нови модели, обнова и све већи број хеликоптера један је од приоритета руских Оружаних снага, нагласило је Министарство.
Тешки хеликоптер Ми-26 и вишенаменски хеликоптери Ми-8 на ваздушној паради поводом Дана победе у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
РУСИЈА
Руски хеликоптери ће добити јединствен систем заштите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала