- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудесан преокрет Србиновог тима, Богдановић се испромашивао /видео/

© AP Photo / John BazemoreБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Кошаркаши Оклахома Сити Тандера, за које наступа наш Алексеј Покушевски, направили су чудесан преокрет против Ел-Еј Лејкерса. Исте вечери Атланта Хокси нашег Богдана Богдановића победили су Њу Орлеанс Пеликансе, али уз лоше шутерско вече Србина.
Покушевски је одиграо још јдан лош меч, а на терену је провео само седам минута и за то време је ухватио два скока и изгубио једну лопту, те није ниједном шутнуо на кош.
И без његовог доприноса Оклахома је успела да надокнади чак 26 поена минуса и да победи не било кога, већ једног од кандидата за титулу, Лос Анђелес Лејкерсе (123:115).
Истини за вољу код гостију није било Леброна Џејмса, али то не сме да умањи чудесан преокрет екипе којој је ово био први тријумф у сезони.
Њему је највише допринео Шеј Гилџус-Александер са 27 поена, девет скокова и пет асистенција. Даријус Бејзли је имао 20 поена, док је руки Џош Гиди додао 18 поена и десет асистенција.
На другој страни нису помогли ни Ентони Дејвис са 30 поена и осам скокова, ни Расел Вестбрук са 20 поена, 14 скокова и 13 асистенција.
Атланта Хокси су такође направили преокрет, пошто су успели да надокнаде двоцифрену разлику против Њу Орлеанс Пеликанса и славе победу од 102:99 на гостовању.
Богдановић је нажалост наставио да пружа исподпросечне партије ове сезоне, па је овог пута за нешто више од пола сата на терену имао 12 поена (4/12 из игре), и по три скока и асистенције.
Пеликанси су утакмицу испустили када је Херберт Џоунс промашио бацање на 50 секунди до краја, након чега је уследила серија промашаја која је припала Хоксима.
Најбољи код победника био је Треј Јанг са 31 поеном, пет скокова и седам асистенција, а најбоље га је пратио Џон Колинс са 16 поена и 12 скокова.
На другој страни виђена је нова сјајна партија Јонаса Валанчунаса, који је имао 16 поена и 15 скокова, док су се истакли и Девонте Грејем са 21 поеном и шест асистенција и Брендон Инграм са 20 поена и осам скокова.
Јокићу страдало колено – пао је на паркет, а у дворани је завладао мук /видео/
Марјановић савршен – Србин и Дончић решили тексашки двобој /видео/
Тврди да је Исус Христ: Нова епизода у жалосној судбини бившег НБА играча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала