- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски град отказао Шербеџијин концерт због „жртава Вуковара“, глумац реаговао

© Sputnik / Александра МркићРаде Шербеџија
Раде Шербеџија - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Глумац и музичар Раде Шербеџија требало је да одржи концерт у Винковцима, 15. новембра, међутим, наступ је отказан „због осетљивости тематских манифестација те недеље“, како су објаснили надлежни. Градоначелник Винковаца Иван Босанчић рекао је да је концерт отказан јер је требало да буде одржан у недељи кад се „одаје почаст жртвама Вуковара“.
Шербеџија је на свом званичном Фејсбук профилу написао да се ради о „чистом политиканству“, те је додао да се уопште не слаже са одлуком градских власти.
„Пре месец дана звали су ме организатори Филмског фестивала глумца из Винковаца да поводом затварања фестивала и доделе награда 15. 11. одржим концерт у позоришту „Јозе Ивакића“. Ја сам, наравно, пристао, јер Винковци су мој град у коме сам одрастао и који у мом животу имају увек посебно место и значај. Иако је мој концерт, чим је најављен, био одмах и распродат, због, како су ми организатори рекли, великог интереса посебно младе публике у Винковцима, јуче ми је јављено да је концерт отказан. Градске власти су објасниле да се концерт отказује због осетљивости тематских манифестација те недеље у којем се концерт требао одржати. Наравно да се не слажем с таквом одлуком, јер је сматрам чистим политикантством. Моје песме пропагирају љубав, хуманизам и благост и не могу никога и ништа вређати“, написао је глумац.
Додао је да су га организатори опет звали, како би померили датум одржавања концерта на шта је Шербеџија пристао и то само због грађана Винковаца.
Поводом овог догађаја, огласио се и градоначелник Винковаца Иван Босанчић који је, такође, прокоментарисао спорну ситуацију.
© Фото : Facebook/Ivan Bosančić/PrintscreenПост градоначелника Винковаца на Фејсбуку о концерту Радета Шербеџије
Пост градоначелника Винковаца на Фејсбуку о концерту Радета Шербеџије - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пост градоначелника Винковаца на Фејсбуку о концерту Радета Шербеџије
Он је написао да је Шербеџијин концерт планиран у недељи када се присећају „највеће трагедије хрватског народа у новијој историји“, када одају почаст жртвама Вуковара и њиховог краја, те да наведени датум концерта није примерен, преноси РТРС.
Раде Шербеџија - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Шербеџија: Добра идеја да Тесла буде на хрватској кованици
Раде Шербеџија - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2021
Раде Шербеџија: У великој Европи наши мали народи постају окупирани, а шта ће за сто година /видео/
Раде Шербеџија - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2021
Раде Шербеџија о нападима на представника Срба у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала