- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина гради специјалну базу за МУП Таџикистана на граници са Авганистаном

© Пресс-служба президента Таджикистана / Уђи у базу фотографијаТаџикистански војници на војној паради на граници са Авганистаном
Таџикистански војници на војној паради на граници са Авганистаном - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Кина ће изградити специјалну базу у клисури Вахан Горно-Бадахшанске аутономне области за Министарство унутрашњих послова Таџикистана вредну око 8,9 милиона долара, нацрт споразума о њеној изградњи усвојио је таџикистански парламент, јавља дописник Спутњика.
„База у вредности од 100 милиона сомонија (око 8,9 милиона долара) Кина ће изградити за Министарство унутрашњих послова у складу са споразумом између МУП Таџикистана и кинеског Министарства за јавну безбедност“, саопштио је први заменик министра унутрашњих послова Таџикистана Абдурахмон Аламшозода посланицима Доњег дома парламента.
Он је истакао да ће у клисури Вахан ова база бити изграђена за групе за брзо реаговање одељења за борбу против организованог криминала МУП-а Таџикистана.
„У складу са споразумом, сва опрема која се увози у Таџикистан из Кине током изградње базе биће ослобођена плаћања пореза и царина“, нагласио је Аламшозода.
У оквиру пројекта планирана је изградња 12 објеката, укључујући административни, спаваоницу, трпезарију, просторије за смештај таџикистанских снага и чланова њихових породица, резервоар за воду и две куле за осматрање. Укупна површина комплекса биће 3.550 квадратних метара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала