Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Фијаско протеста испред Амбасаде Србије у Тирани, дошло седам жена /видео/

© AP Photo / Gent OnuziПротест у Тирани због рушења националног театра
Протест у Тирани због рушења националног театра - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Позив за протест испред Амбасаде Србије у Тирани, који се током дана ширио друштвеним мрежама, имао је слаб одјек у јавности па се само седам жена појавило на скупу.
Од учесница протеста се могло чути да су се окупиле у знак подршке протесту у Њујорку који је заказан у исто време испред Конзулата Србије у Њујорку, а који је организовала албанска заједница у сарадњи са хрватском и бошњачком.
Организатори њујоршког протеста огласили су се претходно саопштењем у коме се наводи да је протест организован у циљу „подизања гласа против Србије, која је починила злочине на Балкану, кроз етничко чишћење, убиства и силовања, покушавајући да изгради дугогодишњи хегемонистички сан о Великој Србији“.
Иначе, протест у Тирани пратило је неколико тамошњих медија, пренео је Косово онлајн.
Подсетимо, нови амбасадор Србије у Албанији Слободан Вукчевић састао се јуче са министарком спољних послова Албаније Олтом Џачком, која се тим поводом огласила на Твитеру и поручила да је међусобно признање између Косова и Србије кључно за изградњу стабилне и просперитетне будућности Западног Балкана.
На ту изјаву Џачке реаговала је Амбасада Србије у Тирани, поруком албанској министарки да „мешање у унутрашње ствари других не помаже“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала