- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Барса коначно „шутнула“ Кумана – мења га легенда клуба?

© AP Photo / Manu FernandezХоландски фудбалски тренер Роналд Куман
Холандски фудбалски тренер Роналд Куман - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Барселона отпустио је досадашњег тренера Роналда Кумана после само 14 месеци на челу клуба, а на његово место би могао да дође некада фантастични везиста Ћави.
Барселона је освојила само 15 бодова из десет утакмица у ЛаЛиги ове сезоне, а отказ долази након неуспеха против Рајо Ваљекана у среду увече.
Поред лоших резултата у првенству, екипа са „Камп Ноуа“ је освојила само три бода у три одиграна меча у Лиги шампиона.
„Председник клуба Ђоан Лапорта му је саопштио одлуку после пораза од Рајо Ваљекана. Ронал Куман ће се од екипе опростити у четвртак“, навео је клуб.
Куман је са Барсом прошле сезоне био трећи у шпанском првенству, а летошњи проблем у виду одласка Лионела Месија никако није могао да преброди.
За време свог боравка у Каталонији, 58-годишњи Холанђанин је забележио 39 победа, 12 ремија и 16 пораза, што је било довољно да изазове гнев навијача.
Због лоших резултата, али и не баш најбоље процењених самохвалисања у медијима, навијачи петоструког шампиона Европе су после пораза у Ел Класику напали Кумана по изласку са стадиона.
Тренутно није познато ко ће га заменити на клупи посрнулог гиганта, али се верује да ће то бити Ћави Ернандес, чувени везиста овог клуба и репрезентације Шпаније.
Барси сада следи дуел против Алавес на домаћем терену 30. октобра, а онда 2. новембра гостују Динаму у Кијеву у Лиги шампиона, где им ситуација није нимало пријатна јер после три кола имају само три бода.
Ћави је у Барси као играч провео малтене целу играчку каријеру, пошто је тамо био од 1991. године (када је био јуниор) до 2015, када се преселио у Ал Сад где је био играч четири године, а сада је тренер.
Србија преко Хрватске до елитне фазе квалификација за ЕП!
Шок – Звезда пала у Сурдулици!
Бед Блу Бојси певали „Србе ћемо клати“ и „живела НДХ“ у српском селу у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала