- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Познати руски лекар: Нема лека за корону

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПосета председника Русије Владимира Путина болници у којој се налазе пацијенти заражени вирусом корона
Посета председника Русије Владимира Путина болници у којој се налазе пацијенти заражени вирусом корона - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Не постоји ефикасан препарат који лечи вирус корону, саопштио је главни лекар највеће инфективне болнице у Москви (Комунарке) Денис Проценко.
„На жалост, треба признати да праве противвирусне терапије, ефикасног препарата који би сузбио ширење вируса – нема. Терапија се мења. Међутим, на жалост, вирус се не лечи. Лече се компликације које он изазива“, рекао је Проценко у интервјуу телевизији „Русија 1“.
Он је упозорио да особе које су преболеле ковид 19, могу опет да се заразе кроз шест месеци.
"Зато постоје јасне препоруке Министарства здравља да пацијенти који су преболели вирус, кроз шест месеци треба да се вакцинишу", рекао је доктор.
„Врло је важно схватити да вакцина не штити од инфекције. Инфекцију може да спречи ношење маске, док вакцинација припрема организам, припрема имуни систем организма за сусрет са вирусом. Зато је савршено јасно да вакцинисани пацијент може да се разболи. Питање је само, како протиче болест: асимптомно, са благим симптомима, могуће са хоспитализацијом. Међутим, тај проценат је врло мали. Највећи број пацијената који се сада налазе у Комунарки је невакцинисан“, рекао је Проценко.
Здравствени радници у болници за инфективне болести у Волгоградској области Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
РУСИЈА
Црни рекорд у Русији: Више од 40.000 новооболелих, преминуло скоро 1.200 особа – уведене нове мере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала