- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Приштинске“ власти раде све да увере јавност да Москва мења став о Косову

© AP Photo / Visar KryeziuПристалице Самоопредељења
Присталице Самоопредељења - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Приштинске власти раде све да убеде јавност да Русија мења став о Косову. У ту сврху користе различите дезинформације - контроверзно писмо које је, наводно, руска власт упутила Приштини.
Портпаролка Министарка иностраних послова Русије Марија Захарова каже да ово није јединствен такав случај. О многим стварима, које су "безобразне, апсурдне и у неком степену, агресивне, званична Москва не говори у јавности".

„Они имају за циљ да се у јавности формира мишљење да Русија мења став према Косову, да се тај став може променити, да Русија балансира итд. То је од круцијалног значаја за њих, за одређене косовске снага које тамо руководе. Пре свега, за оне који стоје иза њих“, рекла је она.

Као што је навела, Русија неће коментарисати све провокације које долазе са Косова и да је њен став непромењив. Она се ослања на међународно право, између осталог на резолуцију СБ УН 1244.
Раније је такозвана бивша косовска министарка Мелиза Харадинај-Стубла објавила на твитеру писмо које је, наводно, дипломатско представништво Русије у Приштини упутило Министарству иностраних послова Косова. Москва је одмах реаговала, нагласивши да се ради о дезинформацији.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
РУСИЈА
Русија одлучно демантује да мења став о статусу Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала