- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски адмирал: Авиони и ПВО неће дозволити Американцима да потопе руску флоту

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте Русије на војним вежбама на Криму
Бродови Црноморске флоте Русије на војним вежбама на Криму - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Бродови Балтичке и Црноморске флоте Русије поуздано су заштићени од ракета потенцијалног непријатеља ваздушним и обалским комплексима за противваздушну одбрану, изјавио је командант Црноморске флоте (1998-2002. године) адмирал Владимир Комоједов коментаришући чланак о америчким бомбардерима који вежбају уништавање руске флоте.

„Прво, бродови (флоте) нису обични бродови. Они имају систем заштите и одбране и, што је најважније, добро су наоружани. Осим тога, наши бродови увек су покривени из ваздуха, а и сами имају маневарске способности. Није тако лако погодити их ракетама, тим пре субсоничним као што су ‘Томахавк’ и ‘Харпун’. Такве ракете наше ПВО обарају и то их обарају прилично прецизно, тако да нема потребе да се застрашују Балтичка и Црноморска флота“, објаснио је Комоједов за Спутњик.

Адмирал је истакао да руска морнарица редовно проверава ефикасност својих бродских ракетних система обарањем ракета мета, при чему су у питању суперсоничне ракете.
Раније је новинар америчког часописа „Фобрс“ Дејвид Акс написао да бомбардери америчког ваздухопловства Б-1 имају „нови главни задатак – да потопе“ руске бродове Балтичке и Црноморске флоте. У чланку се наводи да би два бомбардера могла да испале 48 ракета дугог домета, што би могло бити довољно да се потопи читава Балтичка флота.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала