- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Спутњик Ве“ формира добар ћелијски имунитет код деце

© Sputnik / Илья Наймушин / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Према резултатима прве фазе истраживања, вакцина против вируса корона за децу „Спутњик Ве“ (Sputnik V) је формирала добар ћелијски имунитет, саопштила је прес служба градоначелника Москве.
„Резултати прве фазе истраживања показују да је вакцинација добровољаца у две фазе, како једном десетином тако и једном петином дозе за одрасле, довољна да се формира добар ћелијски имунитет. Истраживањем се дошло до закључка да је препарат безбедан и да утиче на формирање имунитета. Показатељи за безбедност и имунитет су превазишли показатеље код одраслих особа учесника у испитивањима прве и друге фазе“, наводи се у саопштењу.
У Москви се тренутно спроводи истраживање безбедности и ефикасности вакцине „Спутњик Ве“ за децу и бирају се добровољци за другу фазу истраживања.
У првој фази испитивања је учествовало 99 деце млађе од 18 година (56 дечака и 43 девојчице) узраста од 12 до 17 година. Обе компоненте вакцине је добило 92 добровољца. Притом, доза вакцине која је дата деци је једна десетина или једна петина дозе која се даје одраслима.
Производња руске вакцине Спутњик Ве у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РУСИЈА
Русија: Ускоро регистрација дечје вакцине против вируса корона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала