- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика победа српског капитена – Бабић јачи од првака Африке

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрпски боксер Владан Бабић
Српски боксер Владан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Наставља се српски низ победа на Светком првенству у олимпијском боксу 2021. које се одржава под сводовима београдске Арене од 24. октобра до 6. новембра. Нови тријумф за Србију уписао је капитен наше репрезентације супертешкаш Владан Бабић у судару са Камерунцем и шампионом Африке Максима Јегнонга у категорији +92 кг.
Након велике борбе кроз коју је храбро ишао ношен навијањем домаће публике Бабић је стигао до тријумфа резултатом 3:2.
Капитен Бабић је имао огромну подршку и од легенди југословенског бокса које је предводио најтрофејнији живи боксер Србије Мирко Пузовић, легенде светског бокса Роја Џонса јуниора, министра МУП-а Републике Србије Александра Вулина и његовог помоћника Владимира Илића, председника БСС Ненада Боровчанина и других.
„Био је тежак меч, први меч увек је најтежи у турниру, само са се закотрља па онда све иде лакше. Тежак противник, ни мало наиван, из Камеруна и првак Африке, дошао пре 2 месеца са Олимпијских игара, није то мала ствар. Али ношен публиком и добром тактиком од стране тренера, добром физичком припремом мислим да сам изгурао овај меч лепо и да је била чиста победа. Следећи противник је Азербејџанац, познајемо се од раније, али не би нешто пуно о томе, ту су тренери да праве тактике и стратегије како и шта па ћемо видети“, рекао је након меча капитен селекције Србије Бабић.
У првој сесији од 13 часова трећи меч боксовао је српски репрезентативац Вељко Глигорић у категорији до 57 кг против Киргистанца против Есенбек Акилбека, али је након велике борбе изгубио овај меч.
У петак 29. октобра у ринг Арене изаће ће у ринг и Србију представљати Тамир Галанов у категорији до 54 кг против Узбекистанца Шакобидина Зоирова у оквиру првог кола такмичења.
Српски боксер Семиз Аличић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
СПОРТ
Аличић као брзи воз, боксери Србије на 6/7
Друго коло за Србију у петак стартује мечом Садама Магомедова (92 кг) против Бразилца Абнера Теиксере Да Силве који ће на сцену у оквиру прве сесије која почиње у 13 часова, а његов меч на програму је под бројем осам.
У другој сесији од 18 часова као пети меч по реду наступиће наша млада звезда Семиз Аличић у категорији до 60 кг против представника Лаоса Валтера Упатана.
Последњи меч сутрашњег дана боксоваће српски репрезентативац Џејлан Тоскић у категорији до 71 кг против руског боксера Вадима Мусаева.
„Баба је хтела да ме се одрекне, али – одем у Русију, вратим се и добијем све петице“ /видео/
Аличић као брзи воз, боксери Србије на 6/7
Сјајна победа младог Србина на СП у боксу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала