- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Фајзерова“ вакцина одобрена за децу од пет до 11 година у Америци

© Tanjug / RADE PRELICВакцина „Фајзер/Бионтек“
Вакцина „Фајзер/Бионтек“ - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Америчка управа за храну и лекове (ФДА) одобрила је вакцину против вируса корона компанија „Фајзер“ и „Бионтек“ за децу узраста од пет до 11 година.
ФДА је саопштила да је одобрење засновано на „детаљној и транспарентној процени података, који укључују и податке независног саветодавног комитета експерата, који су гласали за одобрење вакцине за тај узраст“.
Раније ове недеље, саветодавни комитет ФДА гласао је 17-0, уз један уздржан глас, за одобрење вакцине за хитну употребу када су у питању деца.
Вакцина ће бити давана у две дозе по 10 микрограма, са размаком од три недеље.
Одлука је заснована на подацима које је представио „Фајзер“, који је пратио 2,268 деце узраста између пет и 11 година који су примили вакцину или плацебо. Само троје деце из вакцинисане групе добило је симптоматски облик ковида, у поређењу са 16 из групе која је примила плацебо, наводи се у студији која је спровођена у августу и септембру, преноси РТ.
Када је у питању опасност од миокардитиса и перикардитиса, примећена у старосној групи деце од 12 до 17 година која су примила „Фајзер“ вакцину, ФДА наводи да је спровела сопствено истраживање на основу моделовања како би упоредила „колико би смртних случајева могла да изазове вакцина у поређењу са ковидом-19“. Њихов модел предвиђа да свеукупно „корист од вакцине надилази ризик код деце између пет и 11 година“.
Фајзер - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
САД: Већи број миокардитиса код млађих особа након мРНК вакцина
Вакцинација у Србији почела је у јануару 2021. године, а закључно са 5. мајем обе дозе примило је више од 1,3 милиона грађана Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Европска агенција за лекове: Могућа повезаност упале срца и вакцина „Фајзер“ и „Модерна“
Ампуле са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
РУСИЈА
„Спутњик Ве“ формира добар ћелијски имунитет код деце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала