- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић је од „убице“ постао дух – неопходан му је „кечап“

© AP Photo / Paul White Лука Јовић
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Агонији Луке Јовића у престоници Шпаније нема краја. Последња потврда да Србин дефинитивно не ужива поверење тренера Карла Анчелотија стигла је на мечу са Осасуном где Реал није постигао гол, а Италијан није посегнуо за бившим нападачем Ајнтрахта. Због тога је на порталу Ас освануо текст под називом „Јовић и Маријано два духа“.
Јасно је да је реч о алузији о томе колико су Србин и Маријано Дијаз, момак из Доминикане који има и шпански пасош, на маргинама код искусног италијанског стручњака.
Једноставно, не види их!
Очекивало се да би Лука Јовић могао да заузме чак и место стартера, како би први шпиц и најбољи играч краљевског клуба Карим Бензема одморио због убитачног ритма и консантног играња за клуб и репрезентацију, али се то пак није догодило.
Медији на Пиринејима завртели су причу, а српски преузели, како ће Јовић истрчати на траву „Сантијаго “Бернабеуа од првог минута јер је Осасуна један од тимова којима је дао гол откако је за 60 милиона евра стигао из Ајнтрахта 2019. године.
Није марио за тим Анчелоти, већ је остао доследан својој тактици да је место у самом срцу напада резервисано за фантастичног Бензему који му непрестано враћа погоцима и асистенцијама.
Француски репрезентативац је на десет утакмица Примере постигао већ девет голова уз седам асистенција, а на терену је од максималних 900 минута провео чак 889. Али, није ово прича о њему, већ о томе како је за Шпанце и Анчелотија Лука Јовића од „убице голмана“ постао дух!
Ас у свом тексту апострофира чињеницу да Реал Мадрид никако није могао да пронађе пут до мреже тима из Памплоне, али се тренер није определио за Јовића или Дијаза, већ је увео Едена Азара који и даље муку мучи с вишком килограма и повредама, па је и такав очигледно кориснији тиму од поменуте двојице.
Према писању шпанских медија Италијан је у неколико наврата покушао да трансформише Јовића у „убицу“ који је запрепастио у редовима Ајнтрахта пре неколико сезона, када је у сезони 2018/19. постигао 28 голова за клуб из Франкфурта у свим такмичењима, што је била препорука да Реал истресе 63 милиона евра за Србина.
Увео је у игру Белгијанца у 69. минуту уместо Асенсија, док су откровење сезоне Винисијус Жуниор и Бензема остали до краја на терене, а Србин и Дијаз закуцани за клупу.
Чак 32 пута је Реал са стране покушао да нападне и угрози гол Осасуне, имали су фудблери мадридског гиганта чак 23 центаршута, 75 одсто времена лопту у свом поседу, али остала је нула поред њиховог имена на семафору када је оно најважније у питању – голови!
И вапио је краљевски клуб у том мечу за још једним класичним шпицем, прекаљеним голгетером из шеснаестерца и петерца, но Анчелоти није сматрао да је тренутак за Србина.
Он је на конференцији ипак поменуо Луку, што му свакако неће бити утеха да покуша фудбалски да се врати у живот у најтрофејнијем клубу на свету, већ ће по свој прилици морати да потражи нови изазов (тражи га неколико италијанских клубова) јер је у најбољим играчким годинама – у децембру ће напунити 24.
„Јовић није био сто одсто спреман јер је имао проблем са зглобом“, рекао је дон Карло.
Лука је због поменуте повреде пропустио и „Ел Класико" који је Реал добио 2:1 протеклог викенда у Каталонији, као и меч Лиге шампиона у гостима против Шахтјора гду су Мадриђани били силовити резултатом 5:0.
Подследњи пут, српски репрезентативац који је и у националном тиму прикован за клупу, јер селектор Драган Стојковић предност оправдано дај гол-машинама Александру Митровићу и Душану Влаховићу који вуку Орлове ка Мундијалу У Катару, добио је у поразу од Еспањола 3. октобра.
Јовић је тада заменио имењака Хрвата Луку Модрића у 62. минуту да би после само девет минута асистирао Бенземи у поразу свог тима у Каталонији резултатом 2:1.
То је уједно и све од Луке Јовића ове сезоне што се учинка тиче. Руку на срце и није имао превише прилике да покаже шта зна и уме, јер му је Италијан дозирао 60 минута на чак пет утакмица, па ја као одговор стигла само та једна асистенција у Примери.
У Лиги шампиона одиграо је један меч и то 24 минута у шокантном поразу од Шерифа из Тираспоља усред Мадрида (1:2), али ни ту није успео да постигне погодак или да асистира.
Медији у Шпанији такође констатују да је Јовић као „убица голмана“ стигао у Мадрид за 60 милиона евра, а да му је сада вредност на тржишту по проценама угледног портала за вредност фудбалера пала чак трипут, те вреди 20 милиона европских новчаница.
Све што се дешава, прича и пише, односно агонија кроз коју пролази Јовић мораће под хитно да се реши.
Или ће му Анчелоти пружити шансу да покуша да нађе пут до противничке мреже, не би ли постигао ефекат „кечапа“, јер голови су као кечап када га тресеш неће да изађе, а када изађе, буде га баш пуно.
Е, то је оно што треба Луки, или ће у супротном морати да спакује кофере и фудбалску срећу потражи под неким другим сунцем, далеко од мадридског које га, бар за сада, није огрејало.
Немања Видић и Јован Симић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
СПОРТ
Млади хуманитарац поново у акцији: „Постало је јако тешко, али морамо да скренемо пажњу“
Српска црква у Хрватској - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
РЕГИОН
Урлици ратнохушкачких хорди и молитва Срба: Судар две слике под тмурним хрватским небом
Душан Тадић (лево) и Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
СПОРТ
Радоњић коначно показао шта зна и уме у Португалији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала