- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Министарство одлучило: Комбиновани модел наставе у шест локалних самоуправа

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRICЂаци са учитељицом у обновљеној школи у селу Рсовци на Старој планини
Ђаци са учитељицом у обновљеној школи у селу Рсовци на Старој планини - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се други модел наставе примењује у шест локалних самоуправа.
Како се наводи у саопштењу Министарства просвете, од понедељка 1. новембра, године други (комбиновани) модел ће се примењивати у средњим школама на територији шест локалних самоуправа Велико Градиште, Врњачка Бања, Београд, Кула, Ниш и Шабац.
Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.
"Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковид 19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења и група која су прешла на други и/или трећи модел наставе услед оболевања ученика.
У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама", стоји у саопштењу.
Према подацима из надзора преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља" које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" у недељи од 21. октобра до 28. октобра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 4388 (0,57%) оболелих, додаје се у објави.
"У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 102 (0.25%) одељења (16 и мање ученика), која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 998 (2.45%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 143 (0.35%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана", стоји у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала