- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Назална вакцина против вируса корона штити шест месеци

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против короне "Спутњик Ве"
Руска вакцина против короне Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Вакцинација назалном вакцином против вируса корона ће бити на шест месеци, не чешће, саопштио је за Спутњик директор Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ Александар Гинцбург.
„Ово питање је још потребно изучити, али у сваком случају, вакцинација неће бити чешћа од једном у шест месеци, можда и ређе“, рекао је Гинцбург.
Раније је Гинцбург саопштио Спутњику да ће имунизација вакцином „Спутњик Ве“ (Sputnik V), а затим и ревакцинација назалним препаратом, вероватно, обезбедити потпуну заштиту не само од тешког тока ковида 19, већ и од заразе вирусом корона.
Средином октобра је Министарство здравља Русије дозволило клиничка испитивања назалне вакцине против вируса корона (SPRAY 08-Гам-КОВИД-Вак-2021), коју је направио центар „Гамалеја“.
Председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко је раније изјавила да јој је доктор посаветовао назалну вакцину као додатну заштиту. Она је додала да је овакав облик имунизације неефикасан без основне вакцине.
Вакцинација је најпоузданији вид заштите. Према речима министра здравља Русије Михаила Мурашка, мање од 0,03 одсто чини број људи који су вакцинисани, а имају тешке симптоме ковида. У болницама се налазе већином невакцинисани људи. Крајем септембра је Светска здравствена организација саопштила да је смртност од САРС-Ков-2 повезана са одбијањем људи да се вакцинишу.
Производња руске вакцине Спутњик Ве у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РУСИЈА
Русија: Ускоро регистрација дечје вакцине против вируса корона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала