- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски обавештајци одржали антитерористичке вежбе

© Sputnik / Јевгениј Бијатов / Уђи у базу фотографијаОклопно возило "Тајфун-К"
Оклопно возило Тајфун-К - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Обавештајци Амурских јединица Источног војног округа, који се налазе на територији Амурске области, Јеврејске аутономне области и Хабаровског краја, су на оклопним возилима „Тигар“ и „Тајфун К“ ослободили важан објекат од условних терориста, саопштила је прес служба округа.
Условни терористи су заузели витални објекат и отели цивиле, а припадници обавештајних јединица су се до објекта пробили на најновијим оклопним возилима ‘Тигар’ и ‘Тајфун К’.
Извршили напад на заузети објекат, ослободили таоце и неутралисали условне терористе, а при томе су користили димне и светлеће бомбе, као и мале извиђачке роботе.
На вежбама је учествовало око 50 војника и 15 јединица технике различите намене.
Поред тога, према плану вежби, дошло је до хаварије и истицања хемијски отровних супстанција, а око 200 припадника јединица радијацијске, хемијске и биолошке заштите Амурских јединица Источног војног округа су блокирали њихов извор, локализовали место хаварије и одредили тип хемијског отрова.
На вежбама су коришћене машине ТДА-2А и модерне станице АРС-14КМ које су предвиђене за деконтаминацију и дезинфекцију оружја и војне опреме.
Детектор-БИО – руски апарат који открива присуство короне у ваздуху - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Нови руски детектор за пет секунди открива биолошку претњу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала