- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски боксер преко бронзаног из Токија до осмине финала!

© Фото : Боксерски савез СрбијеСадам Магомедов – српски боксер
Садам Магомедов – српски боксер - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Садам Могамедов, српски тешкаш, победио је после велике борбе Бразилца Абнера Тешеиру петог дана такмичења Светског првенства у боксу које се одржава у Београду.
Тешка категорија, борба до 92 килограма, судар српског репрезентативца Садама Могамедова и Бразилца Абнера Тешеире Да Силве „запалила“ је београдску Арену.
Велика борба, снажни и разорни ударци са обе стране обележили су овај сусрет у коме је српски тешкаш био бољи, у трећој рунди нанено је тежак ударац Бразилцу након које је уследио и бројање, али је сусрет ипак настављен у коме је до пласмана у осмину финала стигао наш боксер резултатом 4:1.
Могамедов је у другом колу савладао боксера који је на Олимпијским играма у Токију 2021, освојио бронзану медаљу.
„Прва рунда је била практично опипавање, тражење правог ритма, што је у наставку меча и уродило плодом. Из рунде у рунду сам био све бољи и сигурнији, сматрам да сам заслужено дошао до овог тријумфа. Поздрављам целу Србију и захваљујем на огромној подршци који сви добијамо и уживамо, како на трибинама тако и у медијима. То нам је свима додатан мотив да дамо и више од онога што смо у могућности. Циљ је медаља, сада сам на два корака од тога, верујем да могу Србији донети одличје. Ако обезбедим бронзу, уверен сам да могу далеко више. Тренери ме сјајно саветују и уз мало и среће зашто се не би пласирао у финале“, рекао је српски тешкаш Садам Могамедов.
За пласман у четвртфинале Садам ће се борити против представника БиХ Џемала Бошњака. Први меч петог дана СП у Београду за Србију је боксовао Тамир Галанов у категорији до 54 кг против Узбекистанца Шакобидина Зоирова и иако је добио прву рунду у наставку меча је био за нијансу слабији што је олимпијског шампиона из Риа и светског шампиона Зоирова довело до победе 5:0.
У наставку дана следе још два меча српских репрезентативаца: у другој сесији од 18 часова као пети меч по реду наступиће наша млада звезда Семиз Аличић у категорији до 60 кг против представника Лаоса Валтера Упатана.
Вахид Абасов - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
СПОРТ
Србин одржао час бокса Непалцу
Последњи меч сутрашњег дана боксоваће српски репрезентативац Џејлан Тоскић у категорији до 71 кг против руског боксера Вадима Мусаева.
У суботу 30. октобра 2021. на самом старту прве сесије од 13:00 часова 1. меч у рингу А млади српски ас Омер Аметовић боксује против Темиртаса Зусупова из Казахстана 46 - 48 кг, осми меч ринг Б наш Владимир Мирончиков против Турчина Кана Ајкутсуна 80 кг.
У другхој сесији до 18 часова трећи меч ринг А наш Павел Федоров у категорији до 63,5 кг бори се против Турчина Керема Оезмена, док ће у 13. мечу друге сесије у рингу А шампион Србије Алмир Мемић водити битку против Немца Кевина Шумана у категорији до 75 кг.
Србин одржао час бокса Непалцу
Велика победа српског капитена – Бабић јачи од првака Африке
„Баба је хтела да ме се одрекне, али – одем у Русију, вратим се и добијем све петице“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала