- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Молдавија ће куповати руски гас по дупло нижој цени од тржишне, нема политичких услова

© Sputnik / Иља Питаљев / Уђи у базу фотографијаСнабдевање гасом кроз Турску не подразумева достављање гаса до крајњег корисника, као што је планирано „Јужним током“, већ до саме границе, и то по принципу „узми или плати”
Снабдевање гасом кроз Турску не подразумева достављање гаса до крајњег корисника, као што је планирано „Јужним током“, већ до саме границе, и то по принципу „узми или плати” - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
Пратите нас
Молдавија ће у новембру куповати гас од руске компаније „Гаспром“ по цени од 450 долара за хиљаду кубних метара, саопштио је потпредседник Владе Молдавије Андреј Спину.

„У актуелним условима имаћемо дупло нижу цену од тржишне и нижу од оне коју смо платили у октобру (790 долара)“, написао је Спину на Фејсбуку.

Такође је додао да уговор који су склопили Молдавија и „Гаспром“ о испоруци гаса не предвиђа никакве политичке услове и ни на који начин се не тиче Придњестровља.
Што се тиче дуга који има компанија „Молдовагас“, вицепремијер је саопштио да је договорено да се независна ревизија дуга изврши 2022. године.
„На основу те ревизије биће утврђена сума и имаћемо нове преговоре како би одредили начине и рокове за отплату дуга који има 'Молдовагас'“, прецизирао је Спину.
Подсетимо, Молдавија и руска компанија „Гаспром“ продужиле су споразум о испоруци гаса на пет година. Испоруке гаса по новом уговору започеће 1. новембра.
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РУСИЈА
Путин наложио „Гаспрому“: Повећајте испоруке гаса Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала