- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Комите на Цетињу на дан манастирске славе вређале митрополита /видео/

© Sputnik / Дејан СимићСитуација испред Цетињског манастира
Ситуација испред Цетињског манастира - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
Пратите нас
Цетињски манастир данас прославља своју славу, Светог Петра Цетињског, као и велики православни празник Светог апостола Луку. Православни верници дошли су у манастир да обележе славу, а испред манастира на Цетињу окупиле су се комите и припадници неканонске црногорске православне цркве, који су вређали митрополита Јоаникија.
Испред манастира је појачано присуство полиције, постављена је ограда уз коју верници улазе у манастир, док су испред манастира грађани са црногорским националним обеежјима певали такозване црногорске песме.
У једном моменту се појавио митрополит црногорско-приморски Јоаникије, коме су приадници неканонске ЦПЦ довикивали да није достојан, преноси „Цетињски лист“.
На друштвеним мрежама се појавио и снимак на ком се виде окупљене тзв. „патриоте“ како звижде митрополиту, владикама, свештенству и монаштву и добацују им погрдне речи.
Како је саопштила Митрополија црногорско-приморска, службу поводом манастирске славе предводио је митрополит дабробосански Хризостом уз саслужење митрополита црногорско-приморског Јоаникија и епископа полошко-кумановског Јоакима, рашко-призренског Теодосија, пакрачко-славонског Јована, буеносајреског и јужно-централноамеричког Кирила, марчанског Саве, викара патријарха српског Порфирија, свештенства и свештеномонаштва из више епархија и молитвено учешће верног народа.
Владика Јоаникије одржао је потресан говор на сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици. - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
РЕГИОН
Митрополит Јоаникије: Власт треба да испуни завет Амфилохија и вољу народа
Цетињски манастир - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
РЕГИОН
Митрополија се огласила о Цетињском манастиру: Исправљена је грешка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала