- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Кривуље са берзе не предвиђају само кретање цена акција I Спутњик интервју

Пратите нас
Гост Спутњика је економиста Владан Ракоњац, аутор књиге "Међу кривуљама", човек који проучава Елиотове таласе, алат за предвиђање кретања на берзи. Сазнајте како ова занимљива законитост може да се примени у другим сегментима живота, па чак и на каријеру Новака Ђоковића.
Ралф Нелсон Елиот је схватио да се кретање тржишта одвија у форми од пет таласа који праве специфичну структуру, у јасно одређеном временском периоду. Обрасци се понављају, што значи да их је могуће предвиђати.
Поред покретачких, ту су и корективни таласи, периоди када тржиште прави паузу.
Владан Ракоњац је овај модел „рачунања“ применио на друге сегменте живота, између осталог је пратио каријере три најјача тенисера света и израчунао да су се непогрешиво кретале у законитости Елиотових таласа.
Шта то значи за Новака Ђоковића, какав период игре га очекује, да ли је време да, као и трговац на берзи направи паузу?
Да ли сваки човек може да израчуна у ком је таласу у каријери?
Колико политичари слушају економисте, да ли се ослањају на Елиотове таласе и зашто су истог економског саветника имали Маргарет Тачер и неколико америчких председника?
Може ли се по кретању ових таласа пратити енергетска криза у Европи и излазак света из глобалне економске кризе?
Ракоњац годинама ради у банкарском сектору, а његова књига „Међу кривуљама“ је прво издање на српском језику које обрађује ову тематику.
Аутор је Сенка Милош.
Спутњик интервју Владан Ракоњац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала