- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Монца је видела младог Србина – сјајна вожња у ужасним условима /видео/

© Sputnik / Александар МилачићНикола Миљковић
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
Пратите нас
Никола Миљковић, млади српски рели возач, оставио је сјајан утисак у свом првом појављивању у такмичењу Рено клио куп одржаном на легендарној стази Монца у Италији.
Миљковић, члан тима Темпо рејсинг тим, први пут је наступио у новом аутомобилу и новом такмичењу, и с обзиром на то какви су били временски услови, одвезао је одличне две трке.
Миљковић је прву трку стартовао са 14. позиције пошто је у квалификацијама забележио време од 2.15,053, што је било 1,63 секунде спорије од првопласираног.
На старту је упао у гужву, морао је са групом возача да прође споредном путањом, али је задржао своју позицију чак и после интервенције сигурносног возила због судара на стази.
Трку је завршио са 15. месту са 12,172 секунди заостатка за победником Феличијем Желминијем из Италије.
Друга трка је била још већи изазов за момка из Београда старог 26 година – квалификације нису биле добре, стартовао је као 24. са временом 2.15,953, што је било 2,395 секунди више у односу на најбоље.
Ипак, Миљковић је феноменално одвезао трку, стигао је чак и до 11. позиције у једном моменту, а у коначном пласману је био 13. са 12,759 секунди заостатка у односу ја Желминија који је уписао и другу победу у викенду.
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СПОРТ
Српска застава стиже у Монцу: Никола има бензин у крви и, коначно, „паклену машину“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала