- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ватерполо дербији – Раднички потопио Звезду, Нови Београд лако с Партизаном

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
Пратите нас
Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су у суботу увече Црвену звезду са 10:8 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1) на базену "Милан Гале Мушкатировић" у дербију петог кола Суперлиге.
Дерби рунде у потпуности је оправдао очекивања, јер се у окршају српских представника у Лиги шампиона водила жестока и тврда борба до самог краја.
Раднички је два пута водио у првој четвртини, головима Јанковића и Врлића, али су „црвено-бели" ипак успели да преокрену поеетком треае деонице, на крилима Танкосића и Ðурђића (3:2), а касније се испоставило да је то било једино вођство домаћина.
Ћук, Тохољ и Бранковић направили су серију од три гола, са којом су Крагујевчани на велики одмор отишли са плус два (5:3).
У наставку сусрета Раднички је најпре удвостручио вођство (7:3), а онда мајсторијом Ћука побегао на пет голова вишка (9:4).
Ту није био крај узбуђењима, Гаврил Суботић направио је серију од три гола и пет и по минута пре краја примакао Звезду н два гола заостатка (9:7), али су гости успели да одоле налету Београђана.
© Фото : Скриншот / Резултати.цомТабела Ватерполо лиге Србије
Табела Ватерполо лиге Србије - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
Табела Ватерполо лиге Србије
Најефикаснији актер сусрета био је Гаврил Суботић са четири гола, док су у победничком тиму предњачили Филип Јанковић, Милош Ћук и Никола Лукић са по два.
Велики допринос победи Радничког дао је и изузетно расположени голман Лазар Добожанов, који је уписао неколико фантастичних интервенција.

Нови Београд – Партизан

Ватерполисти Новог Београда победили су Партизан 20:6 (5:1, 5:1, 2:3, 8:1).
Нови Београд је тако у домаћем сампионату уписао пети узастопни тријумф и остао једина непоражена екипа у досадашњем току такмичења.
Екипа Владимира Вујасиновића је фуриозно кренула и већ после уводних осам минута имала четири гола предност - 5:1.
И у наставку су Новобеограђани доминирали у одбрани и успевали да наплате то и у нападу, а и у другој четвртини су црно-белима дозволили само један гол, а постигли пет.
Заиграо је боље и агресивније домаћи тим у другом полувремену, али то није било довољно да озбиљније угрози новобеоградски састав и резултатски припрети у завршници.
Мирно је Нови Београд привео дуел крају, у последњу деоницу ушао је са седам голова предности и без много муке остварио и пету убедљиву победу у домаћем шампионату.
Најбољи у победи Новог Београда био је Страхиња Рашовић са четири постигнута гола, а био је био непогрешив у шуту (4/4) и постигао је свој 21. гол у Суперлиги ове сезоне.
Три пута се у листу стрелаца уписао Ангелос Влахопулос, док су по два пута су мрежу ривала затресли Радомир Драшовић, Василије Мартиновић, Душко Пијетловић, Никола Јакшић и Душан Мандић.
У редовима црно-белих истакли су се Петар Велкић и Андреј Бараћ са по два гола.
„Дрим тим“ са Новог Београда силовит против Звезде
Обележено 100 година ватерпола у Србији /фото/
Рапсодија новог српског "Дрим тима" – 32:1!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала