- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британија дала ултиматум Француској: Повуците се у року од 48 сати или следе мере

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаВестминстерска палата и мост у Лондону
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Велика Британија је данас упутила упозорење Француској, позивајући је да се повуче из рибарског спора у року од 48 сати или ће се у супротном суочити са судским процесом у складу са трговинским споразумом о Брегзиту.
“Французи су упутили потпуно неразумне претње и морају да их повуку или ћемо у супротном искористити механизме нашег трговинског споразума са ЕУ да предузмемо акцију“, изјавила је данас британска министарка спољних послова Лиз Трас, а преноси агенција Ројтерс.
“Французи су се понашали неправедно. То није у оквиру трговинског споразума. А ако се неко понаша неправедно у трговинском споразуму, имате право да предузмете мере против њих и тражите неке компензационе мере. И то ћемо учинити ако Французи не одступе", изјавила је британска министарка.
До ескалације спора између Лондона и Париза дошло је након што је Француска прошле недеље запленила један британски рибарски брод, а другом је дато усмено упозорење, усред тензија око права на риболов после Брегзита.
Француска је упозорила да ће следеће недеље блокирати британске бродове у неким лукама, као и да ће пооштрити провере британских чамаца и камиона, ако спор око дозвола за риболов након Брегзита не буде решен до 2. новембра.
Британски рибарски брод задржан у француској луци - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
СВЕТ
Продубљује се спор Британије и Француске, могућа и тужба против Париза
Емануел Макрон и Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
СВЕТ
Макрон: Волим Велику Британију колико Џонсон воли Француску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала