- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Господине Палмер..." : Сарајлије са скандалозном поруком - Криви Руси и кад их „изда" Американац

© Sputnik / Сенка МилошСарајево
Сарајево  - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Група грађана окупила се недалеко од Амбасаде САД у Сарајеву, захтевајући од америчког председника Џозефа Бајдена да сачува суверенитет и територијални интегритет БиХ. Како наводе, окупили су се због последњих дешавања и посете Метјуа Палмера, америчког изасланика за изборну реформу у БиХ.
Они су развили и транспарент на ком пише: „Господине Палмер, хвала што нас предајете Русима“.
Реч је о истој групи грађана која је прошле седмице протестовала испред зграде ОХР-а, захтевајући од високог представника да "заустави српског члана Председништва БиХ Милорада Додика".
“Док се у једном ентитету (Републици Српској) руши уставно-правни поредак, господин (Метју) Палмер прави још један ентитет", тврде учесници протеста.
Један од организатора протеста, Суад Ђозић казао је да су се грађани окупили испред амбасаде САД због последњих дешавања и посете Метјуа Палмера, америчког изасланика за изборну реформу у БиХ.
"Људи су мало збуњени са ставовима. Ми знамо да је САД пријатељ БиХ. Ми сада очекујемо помоћ америчког председника како господин Палмер не би бацио сенку на суверенитет. Наше захтеве смо послали у Амбасаду", рекао је Ђозић, а пренео портал "Аваз".
На транспарентима које носе пише "Добродошли у Босну и Херцеговину” и “Господине Палмер, хвала вам што нас предајете Русима”.
Они су позвали Бајдена да посети БиХ јер ће тек тада, како су навели, доћи до промена, пренео је Танјуг.
Према сарајевској Н1 телевизији данас је на платоу испред Земаљског музеја окупљен мањи број грађана него прошле седмице испред ОХР-а, а учесници су поручили да није важно што их је мање, већ да је важно да се сваки глас чује.
Табла на згради председника РС - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
РЕГИОН
„Додик мора бити заустављен“: Нови притисци на Српску – једни зову Трудоа у помоћ, други Шмита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала