- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Хаварија на гасоводу у Бугарској, заустављен доток гаса у Србију, Нови Сад без грејања и топле воде

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Бугарски оператер гасне мреже Булгартрансгаз саопштио је да је прекинуо транспорт природног гаса у Србију и Мађарску, после пуцања гасовода у близини села Ветрино на североистоку земље, преноси Ројтерс.
Британска агенција подсећа да Бугарска транспортује руски гас преко своје гасне мреже у Србију и Мађарску
Несрећа, која је пријављена у 3 сата ујутру по локалном времену, зауставила је и доток гаса ка Румунији, али је он делимично обновљен јутрос после 8 сати.
Компанија је у саопштењу навела да је услед пукотине настала само материјална штета и да су тимови већ на лицу места и раде на поправци гасовода.

Нови Сад без грејања и топле воде

Услед хаварије на гасоводу у Бугарској и прекида испоруке природног гаса јутрос од 6 часова, Јавно предузећа "Србијагас“ у потпуности је обуставило испоруку природног гаса Јавном комуналном предузећу "Новосадска топлана, саопштено је из тог предузећа.
Обустава испоруке узроковала је прекид у испоруци топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за све кориснике услуга Новосадске топлане.
„Нормализација у испоруци топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за кориснике услуга Новосадске топлане уследиће након нормализације испоруке природног гаса и стабилизације техничког система Новосадске топлане“, саопштили су из тог предузећа.
Истовремено и сарајевски портал Клис преноси да је компанија Енергоинвест саопштила је да је јутрос од 4 сата дошло до квара на транспортној траси гаса кроз Бугарску, чиме је поремећен нормалан доток гаса у БиХ.
„Отклањање квара је у току, али још није познато када ће бити нормализовано снабдевање“, преноси портал Кликс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала