- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин са војним врхом: Ускоро стиже С-500

© Sputnik / Алексеј Дружињин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин, Сергеј Шојгу и Валериј Герасимов у Националном центру за одбрану Русије
Владимир Путин, Сергеј Шојгу и Валериј Герасимов у Националном центру за одбрану Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Један број држава не престају са покушајима да сломе стратешки паритет, саопштио је руски председник Владимир Путин.
Руски председник је приметио пораст интензитета активности авијације НАТО-а у близини Русије, што захтева усавршавање система ваздушно-космичке одбране.

"То је директно повезано са израдом перспективних офанзивних средстава, велике брзине у водећим државама", рекао је Путин на састанку са руководством Министарства одбране и представника војне индустрије.

Нови комплекси ће морати да откривају хиперзвучне и балистичке ракете.
Уз то, узимајући у обзир јачање страних морнарица у свету, брже треба развијати морску авијацију са перспективним летелицама и ракетама.

С-500 ускоро стиже

Први серијски прототип новог ракетног система С-500 планирано је да ускоро буде испоручен војсци, рекао је председник Русије.
"Наредних година ће војсци још бити испоручено више од 200 летелица и 26 противваздушних ракетних система С-350 и С-400, као и први серијски прототип најновијег ракетног система С-500", рекао је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала