- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ручни или аутоматски мењач — шта је боље

CC0 / Pixabay / Аутоматски мењач
Аутоматски мењач - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Мануелни или аутоматски мењач — вечита дилема, али и тачка спорења међу возачима. Аутоматици се представљају као будућност и све је мање модела у понуди са мануелним мењачима којих се, међутим, возачи не одричу.
Чак 40 одсто возача и даље преферира возила са ручним мењачима, док 46 процената бира аутоматике, показало је истраживање које је спровео „Аутоскаут24“.
Тај највећи европски сајт за продају половних возила, у сарадњи са институтом за истраживање тржишта „Инофактом“, спровео је анкету међу 1.000 власника аутомобила о њиховим жељама.
У анализи резултата овог истраживања наводи се да је за оне који преферирају мануелне мењаче главни фокус на забави у вожњи.
Заговорници аутоматика пре свега цене удобност вожње која долази са њим. И док се млађи возачи и мушкарци одлучују за аутоматике, жене и старији људи радије возе аутомобиле са ручнима мењачима, показала је анкета.
Ту је и 14 одсто возача који се нису определили која врста мењача им је дража, већ им је свеједно који ће користити, пренео је портал „Ревијахак“.
Аутомобилске гуме - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
ДРУШТВО
Зашто је важно заменити летње гуме зимским
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала