- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Су-34, С-500, корвете: Какво је оружје о којем је Путин говорио с војним врхом /видео/

© Sputnik / Maxim Blinov / Уђи у базу фотографијаРуски СУ-34 бомбардер
Руски СУ-34 бомбардер - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Министарство одбране Русије приказало је могућности оружја о којем је руски председник Владимир Путин говорио у понедељак на састанку са војним врхом.
Између осталог, на снимку су приказане акције руских ловаца Су-34 и Су-35, противваздушни ракетни системи С-400 и С-500, системи противракетне одбране, корвете и друго оружје.
Како је председник рекао током састанка, у току је активна модернизација Ваздушно-космичких снага – испоручено је око 70 нових авиона.
Ваздушно-космичке снаге су доказале да могу брзо да се распореде и да одмах крену у битку, радикално мењајући расподелу снага у рату, навео је Путин.
Снаге противваздухопловне одбране добиле су 25 противваздушних ракетних система С-400 и то је само почетак, истакао је шеф руске државе. Такође је саопштио да је планирано да први серијски прототип новог ракетног система С-500 ускоро буде испоручен војсци.
Још једна важна тема је опремање морнарице новим оружјем, истакао је Путин. С тим у вези, подсетио је да је последњих година поринуто 49 нових бродова и произведено девет обалских ракетних система.
Руски лидер је поставио и нови циљ да до 2027. године удео савремене технике у морнарици достигне 70 одсто. Посебно је истакао значај развоја поморске авијације.
Флота је стратешка предност Русије, нагласио је он.
Подсетимо, руски председник Владимир Путин одржао је 1. новембра састанак у Сочију са руководством Министарства одбране и представницима војне индустрије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала