- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зашто је Ердоган одустао од конференције у Глазгову и изненада се вратио у Турску

© AP Photo / DHA / Can ErokПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган отказао је планове да присуствује климатској конференцији ЦОП26 у Глазгову и вратио се рано јутрос у Турску након што Велика Британија није испунила захтеве Анкаре о безбедносним протоколима, изјавила су два турска званичника за Ројтерс.
Ердоган се вратио у Турску са самита Г20 у Риму уместо да путује на самит о клими у Глазгову, објавила је државна агенција Анадолија. Турско председништво није објавило разлог Ердогановог непланираног повратка у земљу.
Један званичник, који је желео да остане анониман, рекао је да постоје проблеми са протоколом у вези са планираним присуством председника Турске састанку у Глазгову. Други турски званичник рекао је да британске власти нису испуниле захтеве Турске у вези са протоколом и безбедносним мерама.
„Председник је донео такву одлуку јер наши захтеви у вези са бројем возила за обезбеђење и неки други безбедносни захтеви нису у потпуности испуњени“, рекао је неименовани високи званичник Ројтерсу.
Раније се очекивало да ће се Ердоган у Глазгову састати са америчким председником Џозефом Бајденом, али су се двојица председника састала у Риму у недељу.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
СВЕТ
Ердоган кренуо ка Глазгову и одмах се вратио у Турску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала