- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда победила Мегу – 20. пут заредом код куће!

© Фото : AdmiralBet ABA league/Dragana StjepanovićСтефан Лазаревић и Огњен Кузмић
Стефан Лазаревић и Огњен Кузмић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Мегу резултатом 81:67 у шестом колу АБА лиге.
Звезда је уписала пети овосезонски тријумф у регионалном првенству, док је Мега претрпела четврти пораз и остала на корак до зоне испадања.
Црвено-бели су, уједно, уписали 20. узастопни тријумф против Меге на домаћем терену у Суперлиги Србије и АБА лиги, јер су последњи пут поражени још у мају 2014. године.
Изабраници Дејана Радоњића су прекинули низ од два узастопна пораза, која су остварили у Евролиги, па ће нешто растерећеније моћи да уђу у наредни дуел, када 4. новембра дочекају Панатинаикос у Београду.
На другој страни истакао се млади Пољак Александар Балчеровски са 19 поена. Карло Матковић је имао 14, уз пет скокова, док је Никола Ђуришић додао десет.
Мега се колико-толико добро држала у првој деоници, где је заостатак био једноцифрен, али је у другом кварталу пала пред Нејтом Волтерсом, који је појачао ритам.
Поенима Калинића и Митровића црвено-бели су се јако брзо додатно одлепили, на полувреме се отишло са +14 за домаћина упркос серији Меге од 9:0.
Гостујући састав је у трећој четвртини успео да у једном тренутку поново приђе на једноцифрени заостатак, али је нада коју су гајили била кратког даха.
Звезда је средином четврте деонице имала и +21, те је на крају уписала рутински тријумф.
Најбољи у победничком саставу био је Нејт Волтерс са 13 поена, четири скока и шест асистенција. Пратили су га Никола Калинић и Марко Симоновић са по 11 поена, док су Огњен Добрић и Стефан Лазаревић имали по осам.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Спектакуларан дочек за Обрадовића – Партизан силан у Чачку /видео/
Србин каже – Русија неће имати Американце /видео/
Дончић са „паркинга“ решио драму /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала