- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Балкански фестивал руских цртаних филмова отворен у Подгорици

© Фото : УступљенБалкански фестивал руских цртаних филмова у Подгорици
Балкански фестивал руских цртаних филмова у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Балкански фестивал руских цртаних филмова отворен је вечерас у Великој сали Црногорске кинотеке и Музичког центра Црне Горе (МЦЦГ) у Подгорици.
Организатори су истакли захвалност на простору који су им уступили Кинотека и МЦЦГ и истакли да је фестивал намијењен дијаспори Руске Федерације, али и да се његовим организовањем у Црној Гори покреће нова важна сарадња у историји двију култура.
Публици се на отварању, поред осталих, обратила и Сусана Алперина, новинарка и филмска критичарка. Након тридесетоминутне церемоније отварања услиједила је пројекција дугометражног цртаног филма „Хофманијада“ у режији Станислава Соколова.
Фестивал се одржава и сјутра у Подгорици, а сјутра и прекосјутра прилику да погледају руске цртане филмове имаће и публика у Будви у биоскопу „Кадмус синеплекс“.
„Специјалне пројекције класичних и нових филмова најстаријег руског филмског студија ‘Сојузмултифилм’ одржавају се поводом 85. годишњице легендарне ‘фабрике цртаних филмова’, на иницијативу Росотрудничества, компаније ’Балкански путник‘ и ‘Руске газете‘. Посебан поклон за младе гледаоце биће пројекција новог јединственог дугометражног филма ‘Хофманијада’“, казали су организатори.
Фестивал у Црној Гори организују: „Балкански путник“, „Рускофона дијаспора Црне Горе“, Културно-информативни центар „Москва“ у Подгорици и „Россотрудничество“, уз подршку Дана руског дјечијег филма у Србији „Приче о дјетињству“. Фестивал је подржала Амбасада Руске Федерације у Црној Гори.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала