Кански победници на Фестивалу ауторског филма

© Фото : Таља Дробљак/Фестивал ауторског филмаАтмосфера на 25. Фестивалу ауторског филма
Атмосфера на 25. Фестивалу ауторског филма - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Добитници гран прија и награде за најбољи сценарио на овогодишњем Канском филмском фестивалу, фински филм „Купе број 6“ Јуха Куосманена и јапанско остварење „Повези ме“ Рјусукеа Хамагучија, биће премијерно приказани на предстојећем Фестивалу ауторског филма у Београду.
Oба филма ће бити приказана у главном фестивалском програму, а повезује их то што се баве човековом борбом с прошлошћу и путовањем ка слободи, навели су организатори.
Радња филма „Купе број 6“ одвија се крајем деведесетих година прошлог века и прати путовање двоје младих људи Трансибирском железницом из Москве у Мурманск, које мења њихов поглед на живот.
Главне улоге у филму играју Сејди Харла, Јуриј Борисов, Динара Друкарова и Јулија Ауг. Ово остварење продуцирали су са руске стране Наталија Дродзд и Сергеј Сељанов. Поред Финске у копродукцију су укључени и Естонија и Немачка.
„Повези ме“ је адаптација кратке приче „Drive My Car“ Харукија Муракамија из збирке прича „Мушкарци без жена“.
Добитник награде за најбољи сценарио и Фипресци награде критике у Кану за овај филм, али и Сребрног медведа у Берлину за филм „Коло среће и фантазије“ (оба из 2021. године), Рјусуке Хамагучи је тренутно најзначајнији савремени јапански филмски редитељ.
Главни програм Фестивала ауторског филма приказиваће се, као и претходних година, у Комбанк дворани. Пратећи светске трендове, ФАФ ће део свог филмског програма приказати и онлајн, на MojOFF филмској платформи.
Овогодишњи Фестивал ауторског филма одржава се од 26. новембра до 3. децембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала