- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ поручује Западу: Померање војске по територији Русије је искључиво наша ствар

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Премештање војне технике и трупа по територији наше земље је искључиво унутрашња ствар Русије која никоме не прети, али у контексту агресивних акција НАТО-а предузима мере за своју безбедност, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Упитан да прокоментарише чланак листа „Политико“ у коме су објављени сателитски снимци наводног распоређивања руске војне технике и војника „на граници са Украјином“ - у Смоленској области која иначе не граничи са Украјином, Песков је истакао да „квалитет тих вести није вредан коментара и генерално на њих не треба обраћати никакву пажњу, јер тамо говоре о граници са Украјином, а показују границу са Белорусијом и слично“.
„Премештање наше војне технике или војних трупа по територији Русије је искључиво наша ствар“, поручио је Песков.
Истовремено је подсетио да Русија никада никоме није претила, не прети и не представља опасност за било кога.
„Али Русија је земља која је у светлу прилично агресивних експанзионистичких тенденција, посебно НАТО-а и појединих других земаља, увек предузимала и у будућности ће предузимати мере за осигуравање своје безбедности“, истакао је портпарол Кремља.
Подсетимо, амерички лист "Политико" објавио је сателитске снимке који, по њиховим тврдњама, потврђују да Русија наводно групише снаге и војну технику на граници са Украјином. Истовремено, у чланку се напомиње да су снимци који, наводно, показују да Русија нагомилава тенкове, самоходно оруђе и војни арсенал настали у подручју града Јељња који се налази у Смоленској области (на граници са Белорусијом, а не са Украјином).
Међутим, анализа британског листа "Џејнс" (Jane's), на који се позива "Политико", наводи да је 4. Тенковска дивизија Русије, наводно, пребачена у подручје Брјанска и Курска.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
РУСИЈА
Пентагон: Пратимо ситуацију на граници Русије и Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала