- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Махање песницама у празно“: Руска Дума о новим санкцијама Кијева

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Председник међународног одбора Државне думе Русије Леонид Слуцки је нови пакет антируских санкције које је увео украјински лидер Владимир Зеленски описао као махање песницама у празно.

„Цела та позоришна представа подсећа на махање песницама у празно. Али у Кијеву, изгледа, мисле да су за политички пи-ар добра сва средства“, написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Такође је скренуо пажњу на чињеницу да те мере ништа неће променити за становнике Крима.
„Ово уопште није први апсолутно бесмислени пакет рестрикција који никако не може да утич на историјски избор Кримљана за поновно уједињење са Русијом. Полуострво већ осму годину живи по руским законима и апсолутно је интегрисано у правни оквир Руске Федерације. Никакви укази председника Украјине то неће променити“, констатовао је политичар.
С тим у вези, сенатор са Крима Сергеј Цеков сматра да уводећи нове санкције против руских грађана кијевске власти све више удаљавају Крим од Украјине.
Коментаришући чињеницу да су се на санкционом списку нашле и три украјинске авио-компаније, Цеков каже да није искључено да се „санкције уводе против свих који су конкуренти Зеленског, и против предузећа која припадају конкурентима због њихове проруске активности“. Такво понашање сенатор је назвао свођењем рачуна.
Председник Украјине Владимир Зеленски раније је ставио на снагу одлуку Савета за националну безбедност и одбрану о новим санкцијама против Русије.
Санкције су уведене против 140 физичких и 50 правних лица. Ограничења се, углавном, односе на особе које су учествовале у организовању избора за Државну думу на Криму, а повезана су и са гласањем становника Доњецке и Луганске Народне Републике на њима. Поред тога, санкције су уведене и против три украјинске авио-компаније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала