- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Панцир С1“ и С-400 - најтраженије руско оружје у иностранству

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСамоходна артиљеријска оклопна возила "Мста С" на генералној проби Параде победе на Црвеном тргу у Москви
Самоходна артиљеријска оклопна возила Мста С на генералној проби Параде победе на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Системи противваздухопловне одбране С-400 и ракетни системи „панцир С1“ су најпопуларније руско наоружање међу страним купцима 2021. године, саопштио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитриј Шугајев, преноси „РБК“.
Он је подсетио да су ракетни системи „панцир С1“ доказали своју ефикасност, између осталог и када је реч о уништавању беспилотних летелица. Такође је навео и друго наоружање које је било популарно међу страним купцима ове године.

„Популарна је цела наша линија авијације, а то је најмање 50 одсто обима наше продаје. И даље влада озбиљна потражња за противтенковским системима 'Корнет', тешким вишецевним бацачем ракета 'Смерч' и другим нашим системима навођеног оружја“, рекао је Шугајев.

Истовремено је истакао да повећана потражња за системима ПВО и средствима за електронско ратовање указује на то да се променио метод вођења рата.
„Видимо да је наступила ера беспилотних летелица и робота. Што се више користе дронови и роботизовани системи, а ваздухопловни дронови се, на пример, данас употребљавају свуда, то је већа потреба за средствима уништавања и електронског сузбијања“, објаснио је Шугајев.
Такође је додао да портфељ поруџбина руског наоружања премашује 52 милијарде долара. У области војно-техничке сарадње Русија одржава односе са 100 земаља, а војни производи се испоручују у преко 50 држава.
Ракета Х-59МК - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
РУСИЈА
Пробија заштиту и под земљом: Русија ће извозити ракету за уништавање командних места /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала