- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан избегао шок у Београду – нестваран преокрет пред пуном халом! /видео/

© Фото : АБА лига/Партизан НИС/Драгана СтјепановићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Кошаркаши Партизана су маестралним преокретом успели да избегну пораз од Хувентуда у Београду у оквиру Еврокупа и упркос заостатку током целог меча остварили су тријумф резултатом 68:67.
Екипа тренера Жељка Обрадовића је тек у последњој деоници успела да ухвати прикључак за ривалом који је био веома инспирисан пред препуном халом „Александар Николић“ у српској престоници, али је Партизан ипак успео да остане непоражен у сезони.
Херој је Кевин Пантер који је убацио три веома тешка шута у финишу последње четвртине, а све је зачинио и одличном одбраном финалног напада Хувентуда на 4,2 секунде до краја дуела.
Партизан је лоше отворио дуел, шпанска екипа је стигла на корак од двоцифрене разлике већ после пет минута игре, али су црно-бели успели да ухвате прикључак и серијом 11:0 преокрену у финишу уводног квартала.
Резултатска клацкалица је трајала у последња два минута, а њу је прекинуо Балша Копривица поенима у последњим секундама после офанзивног скока.
Тројка Ледеја на старту друге деонице је довела Партизан на пет поена предности, шест поена заредом Хувентуда је променило стање на табели, домаћи су успели да изједначе резултат, али не и да одрже прикључак до краја полувремена на које је тим из Шпаније отишао са пет поена вишка.
Тешко је било Партизану и у наставку, мучили су се црно-бели са пробијањем густе одбране ривала, али је тројка Дангубића дала знак да Обрадовићев састав може да преокрене резултат.
Одличну секвенцу је на половини четвртине имао Копривица, скок у нападу уз поене је додао изнуђеном прекршају Анта Томића при резултату 47:41 за Хувентуд.
Промашај Ледеја за три поена је био праћен фаулом Копривице на Томићу који је одвео Хувентуд на осам поена вишка, три минута пре краја четвртине после чега је Партизан морао да измисли поене.
Како то тога није дошло Ђорди Пара је имао начин да казни црно-беле, тројком за прву двоцифрену предност од 11 поена, али је после тајм-аута Пантер убацио далеки шут вредан три поена, на два минута до краја четвртине.
Два добра напада, нажалост Партизан није успео да повеже, уследила је нова тројка ривала за поновних 11 поена вишка, али је Пантер поново имао истоветан одговор, међутим на крају деонице било је 59:49 за Хувентуд.
Публику је у другом минуту последње деонице разгалио Смаилагић феноменалним закуцавањем из напада који није обећавао, смањивши разлику на шест поена, али су у тим моментима главну улогу преузеле судије, досудивши читав низ сумњивих прекршаја на рачун црно-белих.
Две одличне одбране Партизана су дале црно-белима шансу да се прикључе, у првом нападу то нису успели, а други је опет био смушен, све док Ледеј није одлучио да се залети на обруч где је био фаулиран.
Убацио је само један пенал, потом промашио зицер, али ни шпански тим није имао добре погледе у нападу, што је црно-беле довело на корак од изједначења, међутим недостајао је „ударац“ који би потпуно сломио ривала.
На три минута до краја Ледеј је смањио разлику да би Смаилагић у следећем нападу убацио тројку за свега поен заостатка у односу на екипу из Бадалоне, свега 138 секунди до последњег оглашавања сирене.
Сумњив прекршај је Пари омогућио нова два слободна бацања за три разлике у корист Хувентуда, Смаилагић је напао кош, али је изгубио лопту због нагажене линије на 89 секунди до финиша дуела.
Ствари у своје руке је преузео Пантер, убацио је двојку, али је потом судија Луиђи Ламоника досудио прекршај Ледеју над Томићем – пре него што је отишао на преглед снимка како би проверио исправност одлуке.
И променио је – Томићу је досуђен прекршај на мање од 40 секунди до краја, при резултату 65:64 за Хувентуд што је био знак за Обрадовића да затражи минут одмора после чега је Пантер убацио нови шут за два поена и вођство од 66:65.
Лоше су се организовали играчи Партизана у одбрани, Пау Вивес је остао сам на шуту за два поена и погодио је за поен предности свог тима због чега је Обрадовић поново позвао своје играче на консултације.
На 12,6 секунди до краја Пантер је поново преузео и убацио је веома тежак шут за ново вођство, 4,2 секунде до краја дуела.
Ламоника је дуго већао, доделио је на крају лопту Партизану, уследио је прекршај над Аврамовићем који је промашио оба слободна бацања и није било довољно времена за Хувентуд да организује напад.
Кевин Пантер је био најефикаснији са 18 поена, Зек Ледеј је додао 13, Далас Мур осам, а Ален Смаилагић и Родионс Куруц по седам поена, док је на другој страни најбољи био Џоел Пара са 15 поена.
Партизан је остварио велику победу над највећим ривалом у групи Еврокупа и потврдио је кандидатуру за освајача другог по значају европског клупског такмичења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала